1.1. Inloggen als student of docent

Inloggen op HRooster.nl is mogelijk voor studenten of docenten met een login bij de Hogeschool Rotterdam. De website is gekoppeld aan CWIPS, dit is de centrale authenticatie website van de Hogeschool Rotterdam. Via de CWIPS website hoeft u maar eenmalig in te loggen voor alle aangesloten websites.

Als u voor het eerst gebruik maakt van HRooster.nl krijgt u na het inloggen een formulier om eventueel uw profiel verder in te vullen. Na het inloggen kunt u verder uw persoonlijk rooster maken als student of de iCalendar feeds gebruiken.

Dus jullie hebben mijn inloggegevens?

Nee! Dat is het voordeel van CWIPS. Na het klikken op 'Inloggen' op HRooster.nl wordt u doorverwezen naar de login website van de Hogeschool Rotterdam (CWIPS). U maakt hier gebruik van uw eigen accountgegevens om in te loggen en deze zullen niet verzonden worden naar HRooster.nl.

Na het inloggen zal CWIPS u weer doorsturen naar HRooster.nl, het geeft direct automatisch een unieke sleutel mee. Met deze sleutel kan er door HRooster.nl gecontroleerd worden of het inloggen gelukt is en wat uw studentnummer of docentafkorting is.

De informatie waar HRooster.nl via CWIPS de beschikking over heeft is studentnummer of docentafkorting, naam en e-mail adres. Verder enige informatie hoe uw account is ingedeeld in 'groepen' (zoals instituut). Dus geen wachtwoorden.